Tarragona

 

Tarragona es troba en la latitud 41º 0,5' nord i a la longitud 1º, 14' est, a la Mediterrània i al nord-est de la península Ibèrica. La superfície del municipi és de gairebé 63 Km2. L'altitud mitjana és d'uns 70 metres sobre el nivell del mar. La temperatura mitjana al llarg de l'any és molt suau, i se situa al voltant dels 17º C.

Segons el padró de l'1 de gener de 2012, la població de Tarragona és de 136.417 habitants.

03.jpg

Tarragona s'estén amb gairebé 14 km de litoral. Des dels anys seixanta, la ciutat va fer un salt important superant un obstacle geogràfic: el riu Francolí, i es constitueix en un municipi amb diverses concentracions urbanes clarament definides però desconnectades del centre històric i l'eixample noucentista.
 
El sector serveis té un pes indiscutible en el l'àmbit econòmic de la ciutat. Tanmateix, la indústria i la construcció continuen sent dos motors econòmics importants.
 
logo unesco patrimoniTarragona compta amb un conjunt artístic i monumental romà de primer ordre, declarat Patrimoni de la Humanitat l'any 2000. El festival de reconstrucció històrica Tàrraco Viva permet reviure aquella època cada primavera. El certamen és un només una de les moltes cites festives que periòdicament apleguen milers de persones, com la processó del Sant Enterrament, les festes de Santa Tecla o el Concurs de Castells.
 
 
Ben entrat el segle XXI, Tarragona encara el futur amb optimisme i amb reptes importants, com el d'acollir els Jocs del Mediterrani l'any 2017.